space-1025561_1920.jpg

Työllistyminen koulutuksen jälkeen

Yhä useampi suomalainen on pelialan lisäksi töissä ohjelmistoalalla, sillä se työllistää Suomessa jo yli 80 000 henkeä.

Peliala työllistää Suomessa noin 3000 ihmistä, jotka työskentelevät noin 300:ssa eri yrityksessä. Vuosittain uusia tekijöitä tarvitaan lisää noin 300, joten pelialalle kouluttautuneiden työllisyysnäkymät ovat hyvät. Pelialalla tarvitaan monenlaista osaajia, kuten musiikin, kuvituksen ja tarinankerronnan ammattilaisia. Viihdepelien lisäksi alalla voi työskennellä opetus- ja hyötypelien parissa.

Muulla kun pelialalla olevat ohjelmistoalan asiantuntijat ovat useimmiten ohjelmistosuunnittelijoita tai työskentelevät kone- ja prosessisuunnittelun parissa. Ohjelmoinnin ja käyttöliittymäsuunnittelun osaamista tarvitaan esimerkiksi pankeissa, terveysteknologian kehittämisessä, verkkokaupoissa ja nettisivuja rakentavissa yrityksissä. Mahdollisuudet alalla ovat rajattomat!

Code Planetin koulutusohjelma antaa valmiuksia seuraaviin ammatteihin:

peligraafikko, peliartisti, yhteisömanageri, pelin äänisuunnittelija, peliohjelmoija, pelisuunnittelija, pelitestaaja, pelituottaja, käyttöliittymäsuunnittelija, palvelinohjelmoija, järjestelmäsuunnittelija, ohjelmistosuunnittelija, ohjelmoija, ohjelmistokonsultti, IT-tukihenkilö, koodari, peli- tai ohjelmointialan yrittäjä

 

Lue lisää: Neogames.fi